Balkani röstitud peedi- ja kitsejuustu salat

Neljalefrico_chevrette_a4_portr_im
Ettevalmistus: 10 minutit
Küpsetusaeg: 40 minutit

8 keskmist peeti (kooritud ja lõigatud veeranditeks)
3 spl oliiviõli
1 spl palsamiäädikat
50 g seedermänni seemneid (ilma õlita pannil röstitud)
150 g salati-mix ja ürdid, nt spinat, murulauk jne
2 tl mett
200 g Frico Mild Chevrette (lõigatud väikesteks kuubikuteks)
Serveerimiseks leiba!

Eelkuumuta ahi 190 C. Pane peet küpsetuspaberile ja piserda üle 1 spl oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga. Rösti peete 35-40 minutit, vahepeal neid keerates, kuni nad on pehmed. Jahuta kergelt. Aseta peedid, seedermänni seemned ja salatilehed kaussi. Sega omavahel ülejäänud oliiviõli (2 spl), palsamiäädikas, mesi ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu salatile ja sega kergelt. Jaga salat neljale taldrikule ja aseta Frico Mild Chevrette juustukuubikud kõige peale (alternatiivina võib kasutada Frico Mature Chevrette juustu). Serveeri krõbeda leivaga!

Veini soovitus Frico Mild Chevrette juustu kõrvale:

• Sauvignon Blanc, Austraalia
• Chenin Blanc, Prantsusmaa