Juustufondüü Camembert’i juustu ja peekonisse mähitud kartulitega

Vaja läheb:

  • Camembert’i juustuketast
  • soovi korral ümmargust saiakakku, kuhu mahuks juustuketas sisse
  • 1 küüslaugu küüs
  • oliiviõli
  • 10 väikest kartulit – soovitatav valida õhukese koorega kartulid
  • 150g peekonit

Valmistamine:

  • Kui otsustasid kasutada saiakakku, lõika kakult kübar ära ning võta välja üleliigne sai, et juustuketas mahuks kaku sisse
  • Lõika juustu pinnale ühes sunnas 3-4 sisselõiget
  • Lõika küüslauk viiludeks ning pane sisselõigete vahele
  • Vala peale u. 1 supilusikas oliiviõli
  • Pane kübar kakule küpsemise ajaks peale tagasi ning küpseta 180oC juures 20 minutit
  • Samal ajal keeda kartuleid koos koorega 10 minutit
  • Mässi keedetud kartulid peekoniribade sisse, vala üle u. 1 supilusika oliiviõliga ning küpseta  180oC juures 25 minutit
  • Enne serveerimist eemalda juustult õhuke pealiskiht ja soovikorral lisa maitserohelist

Naudi!

Vaata täpsustavat videot allpool:

5