Kitsepiimajuustuga ahjukartulid

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusaeg: üle 60 min
Vaja läheb:
  • 500g pestud koorega kartulid
  • 200g kitsepiimajuustu
  • 1dl kohvi- või vahukoort
  • sool
  • must pipar
  • serveerimiseks hakitud murulauk, marineeritud minikurgid

Valmistamine:

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Pese kartulid, torka kahvliga mõned augud sisse ja pane ahju tunniks küpsema.

2. Tõsta välja, lase natuke jahtuda. Lõika pikuti pooleks ja võta lusikaga osa kartulisisu välja. Tõsta kartulipoolikud, lõikepind üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Sega kahvliga purustatud kartulite sisu, kitsejuust ja vahukoor. Täida kartulipoolikud seguga, jahvata peale musta pipart ja maitsesta soolaga.

4. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit – kuldseks ja krõbedaks. Puista peale hakitud murulauku. Serveeri soojalt hakitud murulaugu ja marineeritud minikurkidega.